Gode råd til deg som skal ha leiebil på Keflavik

Uncategorized Jan 17, 2021

Er du blant de mange nordmennene som drar til Island og Keflavik hvert eneste år? Da er sjansen stor for at du skal ha leiebil også. Hvis du ikke har tenkt igjennom behovet for å leie bil på Sagaøya skal vi gi deg en vennlig dytt i ryggen. For det finnes ikke mange andre steder i Europa hvor behovet for å ha egen farkost er like stort. Mer om det snart.

Leiebil på Keflavik

Keflavik internasjonale lufthavn (Keflavíkurflugvöllur) er adkomsten de aller fleste benytter når de skal besøke Island. Det går en ferge hit fra Danmark. Den legger til på østsiden av øya. For de aller fleste er det allikevel fly fra en av de norske byene som er mest aktuelt.

Når du lander på Keflavik, har du en rekke leiebilfirmaer å velge mellom. Alle de kjente, internasjonale kjedene er på plass. Du kan også leie bil av flere lokale firmaer. Du kan bruke leiebilsøket vårt for å finne gode tilbud på leiebil på flyplassen.

Det lureste er å bestille bil og hente den på flyplassen. Mange av firmaene på Keflavik har også kontorer i Reykjavik, men du sparer neppe noe som helst på å hente bilen i sentrum.

Leiebil er best

Det er flere grunner til at Keflavik har et stort leiebilutvalg. Reykjavik og Island er populære reisemål for mennesker over hele verden. På en vanlig dag lander det godt over 50 fly på flyplassen, primært fra Nord-Amerika og Europa.

I tillegg er det så som så med det offentlige kollektivtilbudet på øya. I Reykjavik er det bra med busser og taxier. Så snart du vil dra lenger inn på øya er en leiebil det beste alternativet. Bussene går ikke nødvendigvis ofte. Det er ikke sikkert at det går buss i det hele tatt dit du vil.

Firehjulstrekkere

Du skal ikke ha sett mange bilder fra Island før du legger merke til at det finnes mange store firehjulstrekkere på øya. Skal du bare kjøre mellom Keflavik, Reykjavik og i områdene i umiddelbar nærhet holder det som regel med en vanlig bil. Det samme gjelder hvis du skal holde deg på «Ringveien» (riksvei 1) som går i en sløyfe rundt øya.

Skal du kjøre på en av de mange grusveiene, og ikke minst på fjellveiene, bør du ha en firehjulstrekker. Å kjøre på fjellveiene som er merket med en F på kartet er ikke å anbefale med en vanlig bil. Da kan du fort bli stående fast.

Grus- og askeforsikring

Det er mange grusveier på Island. Vulkansk aktivitet i form av aske er heller ikke uvanlig. Både grus og aske kan forårsake skader på leiebilen din. Dette har de fleste bilutleiefirmaene tatt høyde for. Når du henter bilen på Keflavik kan du få tilbud om å kjøpe en tilleggsforsikring som beskytter deg mot slike skader. Den bør du takke ja til.

Lei en bil på Keflavik

På Island bugner det av flotte opplevelser. Du kan oppleve mange flere av dem hvis du bestiller en leiebil på Keflavik. Bruk nett-tjenesten vår til å søke etter gode leiebiltilbud på flyplassen. Du kan bestille bilen du ønsker deg direkte fra søkeresultatet. Når du gjør dette reserveres bilen automatisk hos selskapet du velger å leie bil av.

Se også https://www.kayak.no/Billig-Keflavik-leiebil.5406.cars.ksp