Leiebil i ferien? Her er våre beste tips!

Uncategorized Jan 12, 2021
  • Slipp de lengste distansene
  • Frihet til å bestemme
  • Utforsk kjente og ukjente perler

Sommer, ferie og høysesong for bilferie. Om det så er en kort helgetur på hytta, rundreise eller aktivitetsreise, er mulighetene der. Både innenlands og utenlands er valgene mange. Med leiebil kan du ha fokus på opplevelsene når du kjører og ikke se på det som en transportetappe. Her har du de største mulighetene for å utforske kriker og kroker av området du reiser i. De aller fleste byer i Norge og ellers i verden tilbyr utleie av biler. Det hele bare få klikk unna! Her gir vi tips til hva du bør huske på før du bestiller bil og hvilke eventyr som venter.

Utforsk kjente landemerker og ukjente perler i eget tempo. Med leiebil kan du legge opp ferien akkurat slik du ønsker. Du kan bruke den tiden du ønsker, og til og med bruke ekstra tid der du liker deg best. Selv på kortere turer vil du kunne få muligheten til å oppleve mye ved å velge å kjøre. Samt kan du besøke avstikkerne som frister underveis. Du slipper å være avhengig andre og disponerer tiden helt selv. Du kan også unngå de lengste distansene. Ferien starter der du vil være, så sett deg godt tilrette og nyt turen.

Bestill bil i god tid

Vårt viktigste tips er å bestille bilen i god tid. Ikke utsett å bestille leie av bil hvis du vet du skal på tur. Ved å gjøre dette tidlig vil du kunne få gunstigere priser, samt et bredere utvalg av kjøretøy. Da er du sikker på å få en bil som passer deg og reisefølget ditt. Unngå risikoen med at det er få biler igjen, og vær sikker at du får en bil i din gruppe. Vi anbefaler også å gjøre bestillingen på nett. Slik vil du slippe stress og tidsbruk på utleveringsdagen. Du kan også spare mye penger på denne måten.

Forberedelse er nøkkelen. Det finnes mange historier om de som blir etterbelastet for større og mindre beløp etter lån av leiebil. Hovedsaklig kommer dette av at de ikke har satt seg inn i hvilke vilkår de skriver under på. Vær derfor nøye når du leser gjennom vilkårene for ditt kjøretøy. Slik vil du unngå de vanligste tabbene. Skal du ut på langtur, som en grønn Norgesferie på langs, kan det være fint å dele på kjøringen. Du må da registrere flere sjåfører. Husk at dette som oftest kommer som en tilleggstjeneste hos de fleste utleiere.

Norge rundt med bil

Utforsk Norge på en grønnere måte enn tidligere ved å oppleve reisemål som er bærekraftmerkede. Norge har lenge hatt fokus på en mer bærekraftig levemåte. Dette gjenspeiler seg hos flere av de norske reisemålene. Flere har fokus på miljø, omgivelser og kultur. Du kan blant annet spise kortreist mat eller fiske den selv! Noen av verdens mest miljøvennlige hotell ligger i Norge. Det er et langstrakt land, men opplevelsene ligger tett. I det nord-norske riket kan du blant annet øyhoppe med rutebåtene. Veien til de korte og lenger turene er aldri langt unna. Så lei bil og opplev det selv!

  • Oppdage Norge med bil
  • Dra på en bærekraftig ferie
  • Opplev fordelene med egen bil

Utenlands bilferie

Det er også mange muligheter når det gjelder leiebil i utlandet. Også her lønner det seg å leie bil på nett på forhånd skal man tro Leiebilguiden. Slik kan du slippe unødvendig stress og lite gjennomtenkte avgjørelser mens du står ved skranken på reisedagen. Husk at de forskjellige landene kan ha vilkår som er annerledes enn hva du er vant med her hjemme. Skal du kjøre gjennom flere land, husk at de fleste selskaper har egne vilkår om å krysse landegrenser. Det kan derfor lønne seg å sette bilen fra seg, og leie ny i neste land. Jo mer planlegging, dess mindre stress.

  • Forhåndsbestill for å minimere stresset
  • Sjekk forsikring nøye før utenlandsreise
  • Planlegg ruten på forhånd

Utlevering og innlevering

Ikke alle utleieselskaper ligger sentralt til. Det virker kanskje ikke vesentlig når du sitter foran PC-skjermen og bestiller. Du kan likevel slik få problemer med å komme deg til og fra utleiested. Selv om du kan oppleve at enkelte selskap har shuttlebuss, gjelder dette absolutt ikke alle. Samtidig kan det koste deg mer å leie bil fra flyplasser. Ta en vurdering for hva som passer best. Dersom du skal levere bilen på et annet sted kan det komme et tilleggsgebyr. For mer informasjon har VG ulike tips som er viktig å huske på.

Siste sjekk før avreise

Husk å ta med førerkort og kredittkort. Har du ikke dette ved oppmøte, kan du risikere å ikke få reist. Les nøye gjennom leiekontrakten. Gå grundig over bilen, spesielt hvis det er skader. Dokumenter med bilder eller film, slik at du slipper misforståelser og konflikter. Undersøk hvilke forsikringer som er inkludert, og hvilke du har fra før. Da unngår du å betale dobbelt. Ikke glem tilleggstjenestene, da de ofte kommer som ekstra kostnad. Vurder også egenandel ved skade. Med gode basisforsikringer som base, kan det hende du er dekket. Sett deg likevel inn i det på forhånd for å unngå unødvendig usikkerhet.

Nyt turen!

Når alt er klart er det bare til å nye turen. Ta vare på små og store øyeblikk. Befinner du deg utenlands er det viktig å sette seg inn i trafikkreglene. Enkelte land er ivrige på å kreve bøter. Drivstoff kan også være motsatt av hva du er vant til. Til slutt, sett deg inn i hvilke rutiner som gjelder for ditt selskap ved eventuelt trøbbel. Da er du forberedt om uhellet skulle være ute. Da gjenstår det bare å finne fram ferietøyet, pakke kofferten og låse døra. Kjør forsiktig, og god tur!