Leiebil for én vei? Perfekt for sommerferien

Uncategorized Jan 21, 2021

For en enklere og mer fleksibel ferie er leie av bil et godt alternativ. Spesielt under ferie i eget land har reise med bil blitt svært populært i løpet av de siste årene. På nett vil du finne en mengde ulike alternativer for gode og brukervennlige biler. Også rimelige alternativer, enten du reiser med familie eller sammen med vennegjengen. Bilferie er for alle!

Fordeler med å leie bil

Fordelene med å leie bil i ferien er mange. Først og fremst vil det skape en ny fleksibilitet som gjør at du ikke er avhengig av kollektiv transport. I Norge kan dette være begrenset, og i utlandet kan tilbudene være forvirrende. Med enveisleie kan du lettere oppdage store arealer. Du kan reise fra punkt A til punkt B, og slik gjøre ferien din om til en oppdagelsesreise.

  • Gjør reisen mer fleksibel
  • Hold deg unna forvirrende kollektivtransport
  • Oppdag avsidesliggende områder

Med en egen bil kan du også oppdage mer ukonvensjonelle turistattraksjoner. Dra til avsidesliggende landsbyer, oppdag lokale skatter, dra ut i naturen og slapp av. Slik behøver du ikke bekymre deg om å rekke siste buss hjem. Du får også lettere tilgang til nærmeste butikk, uten å måtte ta buss eller taxi. Det finnes mange fordeler med å leie bil i ferien, noe som gjør valget enkelt.

Ulike utleiesteder

Du kan enkelt leie bil i de fleste store norske byer. For eksempel ved togstasjoner og i bysentrum, samt på, eller nærme, flyplasser. Ved å lete på nett kan du finne utleiestedet nærmest deg eller din lokale holdeplass. Disse vil nesten alltid ha gode forbindelser til lokal kollektivtransport, for enkel utleie. Husk at ulike steder for henting eller levering av bil har ulike åpningstider.

  • Finn en leverandør med flere utleiesteder
  • Hent bilen ved flyplass, togstasjon eller i bysentrum
  • Biler må hentes og leveres til samme firma

Lei bil én vei

Ved å leie bil én vei kan du få en mer interessant ferie. Du kan for eksempel starte i én by og kjøre i samme retning i noen uker. Bilen kan deretter leveres ved et annet utleiepunkt. Slik kan du ta flyet hjem, uten å måtte kjøre samme vei tilbake til feriens startpunkt. På denne måten vil noen andre hente bilen tilbake for deg.

Leveringspunkter

For at billeie for én vei skal gå an, er du nødt til å planlegge et hentepunkt og et leveringspunkt. Det må da være samme firma som leier deg bilen og får den tilbake. Dette må planlegges under selve bestillingen. Det er ikke alltid at dine ønsker og planer går i oppfyllelse akkurat slik du så for deg. De ulike firmaene kan nemlig ikke ha utleiepunkter i alle landets byer.

Fordeler med bil én vei

Egen bil i ferien har mange fordeler. Det kan på flere måter lønne seg å kjøre bilen kun én vei. Dette åpner opp for en lengre ferie der du kan utnytte hver dag. Besøk stadig nye steder mens du flytter deg vekk fra startpunktet. Du trenger ikke tenke på at du må kjøre samme veien tilbake. Nyt heller øyeblikket og utsikten mens du er der.

Denne løsningen krever dog litt mer planlegging. Dette kan likevel gjøre at du setter deg mer inn i strekningen du ønsker å kjøre. Slik vil du ha muligheten til å ta omveier som leder til vakre naturopplevelser. Du får også sett severdigheter du ellers ikke hadde besøkt. Det sies ofte at selve reisen er like givende som destinasjonen. Dette vil du merke med egen bil.

Forslag til ferie i Norge

I Norge finnes det mange feriemuligheter. Dette enten du bruker returbil, kjører rundtur, eller kun skal bruke bilen én vei. Mange fra Oslo kan for eksempel kjøre bilen nordover eller til Vestlandet. Slik kan du bruke bilen til å kjøre mellom fjordene landet har å by på. Disse bilturene kan by på flere uforglemmelige og fantastiske lunsjpauser. Med vakre utsikter og rasteplasser vil du kunne nyte reisen til det fulleste.

Et annet populært alternativ er å ta flyet til Evenes lufthavn. Deretter kan du kjøre nedover Ofoten, og oppleve Nordlands vakre kyst og storslåtte fjell. Her er ikke kollektivtilbudet stort, og en egen bil er nødvendig. Du kan ofte levere tilbake bilen etter en uke ved en av de mindre flyplassene. Dette kan være ved Leknes, eller etter du har tatt fergen over til Bodø.

Ekstra avgifter

Det vil kunne tilkomme ekstra avgifter dersom du kun leier bil én vei. Dette i stedet for å returnere bilen til originalt utleiested. Disse avgiftene kan variere, avhengig av hvor bilen hentes og leveres. Som oftest er du nødt til å levere tilbake bilen på samme sted som du hentet den. Dersom du ikke gjør dette vil leverandøren få ekstra avgifter, spesielt på terminaler med generelt lite aktivitet.

Denne avgiften behøver ikke alltid være så stor etter at andre kostnader inkluderes. Skulle du kjørt bilen tilbake til hentepunkt, vil du bli nødt til å betale andre avgifter. Dette med tanke på kjørt distanse og bensin. Ved å kun leie bil én vei kan du reise lenger, og se mer. Dette vil i mange tilfeller gjøre opp for den ekstra avgiften som kreves ved å ikke returnere bilen til startpunkt.

Bilutleie én vei gir mange muligheter

Å slippe å returnere bilen tilbake til startpunkt kan være aktuelt i mange situasjoner. Slik kan du for eksempel dra på lengre kjøreturer, uten å måtte kjøre tilbake. Du kan for eksempel kjøre én vei og fly tilbake. Du kan også krysse landegrenser i bil på Europaferie uten problem. Denne løsningen på bilutleie av bil åpner for spennende og nye ferieturer med mer fleksibilitet.

Oppsummering

Ved å leie bil kun én vei kan du hente den ett sted, og levere den et annet. Dette vil ofte bety ekstra avgifter, men også mange fordeler. Merk at ikke alle utleiere kan tilby alternativet. Finn ditt nærmeste utleveringspunkt for biler, og undersøk dine muligheter. Planlegg hvordan du kan reise med bil under neste ferietur, i Norge eller utlandet!